Svet
47 ogledov

Krivi za nesrečo concorda

Po letalski nesreči 25. julija 2000 concorda nikoli več niso spravili v zrak. (F Žurnal24 main
Letalska družba Continental Airlines in mehanik concorda sta kriva za tragično nesrečo pred 10 leti, ko je v strmoglavljenju umrlo 113 ljudi, je odločilo francosko sodišče. Do nesreče concord najvarnejše letalo.

Družba Continental Airlines in zaposleni mehanik sta kriva nenamernega uboja, ko je 25. julija 2000 v nesreči v Parizu umrlo vseh devet članov posadke, sto potnikov in štirje ljudje na tleh, je danes sporočilo francosko sodišče.

Medtem ko je sodišče oprostilo tri francoske letalske uradnike, tožilci še razmišljajo o primerni globi za družbo Continental Airlines in pogojni kazni za mehanika in njegovega nadrejenega.  

Concorde je bilo prvo operativno potniško letalo, ki je letelo z nadzvočno hitrostjo in je po številu smrti potnikov na prepeljani kilometer veljal za najvarnejše letalo vse do julija 2000. Po letalski krizi po 11. septembru 2001 so letala umaknili iz prometa in jih razstavili kot muzejske primerke. Tudi njihovo vzdrževanje bi bilo izjemno drago, zato ni nikakršnega upanja, da bi katerega od njih še kdaj usposobili za kakšen polet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.