Svet
13 ogledov

Kriza ogroža turizem

Žurnal24 main
V Grčiji pred sezono pričakujejo padec prihodkov v turizmu, in sicer od sedem do devet odstotkov v primerjavi z lansko sezono.

 

Grčija je lani s turizmom zaslužila 10,4 milijarde evrov. Sezona je bila sicer zaradi krize glede na leto poprej za deset odstotkov slabša.

Grčija, je lani s turizmom zaslužila 10,4 milijarde evrov. Sezona je bila sicer zaradi krize glede na leto poprej za deset odstotkov slabša.

 

Predsednik grškega združenja hotelirjev Andreas Andreadis je povedal, da pričakovanja za slabšo sezono temeljijo na znižanju turističnih cen, pa tudi padcu povpraševanja. Slednjega pripisuje zaskrbljenosti ljudi glede nedavnih protestov in nasilja v Grčiji.

Potem ko so v Atenah zabeležili celo 20-odsotne odpovedi že dogovorjenih turističnih aranžmajev, so v Grčiji formirali tako imenovani krizni štab. Na čelu slednjega je nacionalna turistična organizacija. Ta poudarja, da bi lahko izguba zaradi odpovedi in manjšega letošnjega obiska znašala več deset milijonov evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.