Svet
189 ogledov

Križali človeka in žival

Kromosom Y je hitrejši od X. Žurnal24 main
V treh raziskovalnih centrih so znanstveniki križali človeške in živalske gene. Ustvarili so okrog 150 zarodkov, da bi našli zdravila za različne bolezni.

Po poročanju Daily Maila naj bi v laboratorijih v Veliki Britaniji v popolni tajnosti ustvarili 150 človeško-živalskih zarodkov. S križanci so želeli priti do zdravil.

Novica o poskusih je prišla na dan po tem, ko je znanstveno združenje opozorilo na nevarnosti križanja človeških in živalskih genov. Zakon, ki je omogočil oploditev živalskega jajčeca s človeško spermo, vstavljanje živalskih celic v jedro človeških celic in križanje človeških in živalskih zarodkov, je bil potrjen leta 2008.

Vse od takrat so znanstveniki opravljali omenjene poskuse, da bi našli zdravila za hude in neozdravljive bolezni. Zaradi strahu, da se lahko zgodi enako kot v filmu Planet opic, kjer so ustvarili opico s človeško inteligenco, so vse poskuse v Londonu, Newcastlu in na univerzi v Warwicku ustavili.

Poslanec ne, profesor da

Britanski poslanec David Alton meni, da so takšni poskusi etično nesprejemljivi. Znanstveniki pa po njegovem le izsiljujejo.

Profesor Robin Lovell-Badge meni, da omenjeni poskusi ne ogrožajo nikogar. Poleg tega pa zakon določa še, da je zarodek treba uničiti v štirinajstih dneh. "Takšne raziskave se delajo zato, da bi končno lahko razumeli razvoj človeka in da bi našli zdravilo, ki bi pomagalo veliko ljudem. Menim, da je moralna obveza, da se takšne raziskave nadaljujejo," meni Lovell-Badge.

Komentarjev 3
  • stalker 12:33 08.september 2011.

    zanimivo hmm mogoce bomo pa postal ces cs mutati zombiji zlo zanimiva tema

  • allstarr111 16:09 26.julij 2011.

    Norci.

  • BUČKO 15:20 26.julij 2011.

    Bolano 100x bolano. Jaz nej pa kar vrjamem da so poiskuse kar ustavili. Ja vrajt.