Svet
14 ogledov

"Križarka bila le pet metrov od obale"

Križarka Dusko Marusic/PIXSELL
Nekatere obiskovalce splitske plaže Kaštelet je danes zjutraj dodobra preplašila križarka, ki se je obali približala na 150 metrov. Oblasti pravijo, da ni bilo nobenega preplaha.

Pričam se je očitno zdela še bliže, saj je 22-letnica za Dnevnik.hr dejala, da se je približala obali na pet metrov. "Zavladala je panika, ni nasedla, vendar je ta ogromna križarka prišla vse do zaščitnih boj, še en pet metrov od obale, nikakor se ni mogla vrniti. Zdi se, da je sidro popustilo, veliki valovi in jugo so jo nosili do obale," je za spletno stran dejala 22-letna Matea.

Policija je dejala, da so dobili eno prijavo, ni pa bilo nobene panike. Tudi na prometnem ministrstvu pravijo, da ni bilo nobenega preplaha: "Poudarjamo, da med prihodom nizozemske križarke New Amsterdam, ki je dolga 291 metrov in ima na krovu 2143 potnikov ter 865 članov posadke ni prišlo do ogroženosti ladje, posadke ali potnikov. Minimalna oddaljenost križarke je bila v nekem trenutku manj kot 500 metrov, trenutno pa se nahaja 900 metrov od obale," so sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.