Svet
12 ogledov

Križe obrnili na glavo

Žurnal24 main
Na mestnem pokopališču v Zadru izpulili 72 križev in jih obrnili na glavo. Grobove oskrunili vandali ali satanisti?

V noči na petek so objestneži na mestnem pokopališču v Zadru z grobov izpulili 72 križev in jih, obrnjene na glavo, zapičili nazaj v zemljo. Poškodovali so tudi več grobov.

Dogodek preiskuje policija, sprašujejo pa se, ali so bili na delu vandali ali celo satanisti.
Podoben incident se je zgodil že maja 2005, ko so nepridipravi na enak način oskrunili okoli 100 križev. Pooblaščeni izganjalec demonov, zadarski župnik Milivoj Bolobanić je bil takrat prepričan, da je šlo za delo satanistov.

Na pokopališču, ki ga zaposleni običajno zapustijo ob 23. uri, vedno zaklenejo glavni vhod, majhna stranska vrata pa ostanejo odprta, so pojasnili pristojni. Dejali so še, da pogled na obrnjene križe ob jutranjem prihodu v službo ni bil prijeten.

Satanisti naj bi po poročanju hrvaških medijev v Zadru obstajali, domnevni člani pa so že pred dvema letoma na forumu objavili, da so stari od 10 do 40 let, da so satanistične organizacije aktivne in jih imajo povsod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.