Svet
15 ogledov

Krizi dala prednost pred parado

(Foto: Reuters)
1/8
Žurnal24 main
Jutri bo vojaška parada ob 65. obletnici konca druge svetovne vojne v Moskvi. Sarkozy in Berlusconi sta udeležbo odpovedala zaradi finančne krize.

"Upoštevaje finančno krizo v območju evra, mora predsednik v nedeljo ostati v Franciji, kjer bo imel več pogovorov," je povedal predstavnik francoskega veleposlaništva v Moskvi.

Francijo bo tako na paradi, na kateri bodo poleg ruskih sodelovali tudi vojaki članic Nata, namesto Nicolasa Sarkozyja zastopal veleposlanik v Moskvi. Pot v Moskvo pa je odpovedal tudi italijanski premier Silvio Berlusconi, ki je kot razlog prav tako navedel pogovore o reševanju krize.

V akcijo za reševanje evra
Jutri se bodo v Bruslju na kriznem srečanju sešli finančni ministri članic EU, ki so jim voditelji držav območja evra na izrednem vrhu danes naložili, naj opredelijo podrobnosti vzpostavitve stalnega mehanizma za rešitev evra.

Berlusconi je po omenjenem srečanju dejal, da je nastali položaj kritičen, zato je treba sprejeti odločitve, Sarkozy pa je poudaril, da se območje evra sooča z najhujšo krizo od svojega nastanka.

Parade v Moskvi naj bi se udeležili številni evropski voditelji, med njimi tudi nemška kanclerka Angela Merkel. V Moskvo bo odpotoval tudi slovenski predsednik Danilo Türk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.