Svet
9 ogledov

Kruta Američanka proti sirotam

(Foto: Daily Mail) Žurnal24 main
Američanke, ki je vrnila ruskega dečka nazaj v sirotišnico, češ da ni tak, kot je mislila, je ogrozila posvojitve številnih sirot v Rusiji. Tudi invalidnega Valera.

 

Valera je 14 let star ruski deček brez prstov na nogi in spodnjega dela rok. Nihče ne ve, kaj točno se mu je zgodilo. Kot dojenčka so ga našli na hodniku bolnišnice v St. Petersburgu. Imel je gangreno, ki je bila posledica meningitisa in infekcij. Amputirati so mu mogli del rok in prste na nogah. Od takrat živi v sirotišnici Nizhny Lomov.

Ameriška zakonca Christine in Stephen Jack, ki že imata šest otrok, od tega štiri posvojene, ga želita sprejeti za svojega. Vse je bilo dogovorjeno, zdaj pa se je zapletlo, ker je Američanka Torry-Ann Hanson, ki je posvojila ruskega dečka, le-tega vrnila nazaj v sirotišnico, češ da je nasilen in da so jo prinesli okrog.

Zakonca Jack sta zaradi tega na trnih. Zdaj ju čakata dva tedna zaslišanj na sodišču in številni papirji. Potem bodo morda lahko odpeljali domov Valera. V podobni situaciji se je znašlo še 3 tisoč ameriških parov, ki si želijo otroka, a je kruta Hansonova ogrozila njih in otroke, ki bi našli novi dom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.