Svet
14 ogledov

Kruta usoda spolnih suženj

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Strašna usoda: Tajka Mimi je ena od mnogih spolnih suženj, ki jih imajo trgovci z ljudmi v krempljih.

Mimi so v Veliko Britanijo pripeljali, da bi svojim ugrabiteljem prinašala denar kot spolna sužnja, čeprav je mislila, da jo v "obljubljeni deželi" čaka veliko lepša prihodnost. Za News od the World je povedala, da ima okoli 14 strank na dan, v preteklem letu pa jih je imela okoli 5000. "Oddelati" mora še 600 strank, da bi svojim lastnikom odplačala "dolg".

Britanska policija je odkrila, da so razne britanske združbe iz tujine v Veliko Britanijo pripeljale okoli 2600 žensk, ki jih silijo v prostitucijo. Dekleta morajo svojim zvodnikom odplačati "dolg", ki ga slednji zahtevajo, ker so jih pripeljali v državo. Prostitutke za seks računajo slabih 35 evrov.

Strah pred policijo
"Moj dolg znaša 31 tisoč evrov. Ta denar jim moram vrniti,"
je novinarju omenjenega časopisa povedala Mimi. Revne tujke kot je Mimi so lahka tarča za trgovce z ljudmi, ki dekletom obljubljajo dobro službo in lagodno življenje. Po prihodu v državo jih zaprejo v bordele in silijo v prostitucijo. Večina deklet o svoji usodi molči, saj se bojijo, da bi jih oblasti potem, ko jih ugrabitelji izpustijo na prostost, izgnale iz države.

"Nimam vizuma. Ne morem se obrniti na policijo," je pojasnila Mimi. Številna druga dekleta, ki so delala z Mimi prihajajo z Malte, Karibov in iz Kitajske. Vse so spolne sužnje, ki zaradi strahu pred svojimi zvodniki o kruti usodi raje molčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.