Svet
3040 ogledov

Soseda trikrat ustrelil, menda zaradi parkiranja

Forenziki na kraju streljanja, napad pri Trogirju
1/2
Ivana Ivanovic/PIXSELL
Sinoči okrog pol osmih zvečer je pri Trogirju prišlo do napada, v katerem je bil en moški ranjen s strelnim orožjem, drugi pa s sekiro. Oba so prepeljali v splitsko bolnišnico.

Napadalca so že prijeli. Na družbenih omrežjih se širi posnetek napada, v katerem napadalec s sekiro udari moškega po glavi, potem pa se na posnetku pojavi več moških, ki ga obvladajo.

Dalmatinski portal piše, da naj bi do spora prišlo zaradi parkiranja, moški, ki so ga s strelnimi ranami v predelu trebuha in stegna odpeljali v bolnišnico, pa naj bi bil dolgoletni član hrvaške gorske reševalne službe.

"Ves dan je bil dežuren na Malački, ko je šel domov, je prišlo do tega spopada na parkirišču. Ne poznam podrobnosti, policija preiskuje. Kruno je v bolnišnici, tam so tudi naši zdravniki, zdaj grem tudi jaz tja, da vidim, kako je," je povedal načelnik splitske gorske reševalne službe Branimir Jukić.

Fotografije ogleda kraja spopada kažejo forenzike, ki označujejo luknje na avtomobilu, kar bi lahko pomenilo, da je napadalec streljal, ko je bil Kruno še v avtu.

Slobodna Dalmacija poroča, da naj bi napadalec streljal v svojega soseda, potem pa s sekiro po glavi udaril človeka, ki mu je poskušal pomagati.

V splitski bolnišnici so potrdili, da ima en sprejet moški tri strelne rane, poleg zgoraj omenjenih ran v področju trebuha in levega stegna še rano na desni nadlakti, kako težke so poškodbe, bo znano po operaciji. Drugi moški ima rano na glavi.

Napadalec naj bi bil 58-letni nekdanji pomorec, že pred 21 leti pa naj bi bil prijavljen zaradi poskusa umora in nedovoljene posesti orožja. V hrbet in trebuh naj bi takrat zabodel 18-letnega fanta, ker je uriniral po zidu njegove hiše. Ob preiskavi je policija pri njem našla strelno orožje, a so ga po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku izpustili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 09:52 04.april 2024.

    Pred 3 dnevi smo iz konzervacije potegnili 3 kom. AN 124 ! Rabimo za prevoz 3 korpusov iz Urala v Evropo. Ko bo sprožen klin napada , ga nobeden več do Dnjepra ustaviti ne bo mogel . Ups , izdal ...prikaži večal sem vojno tajno . Preveč gobcam , pa se zagovorim . Fakonka let to povedat na Nemško ambasado !

  • Idioti 09:52 03.april 2024.

    Tako zmagujemo v Ukrajini , da se priležniške cajtenge sploh ne upajo pisati o temu , da se ne bi zamerile NEMŠKI VOHUNSKI MREŽI NA ČELU S POLNEMKO FAJONOVO ! Fajonova je NEMŠKA VOHUNKA in USA ......... vemo kaj !