Svet
10 ogledov

Krvavi protesti na Tajskem

Nasilje na Tajskem Reuters
Protesti na Tajskem terjali smrtne žrtve.

Na ulicah Bangkoka so se vneli ostri spopadi med tajsko policijo in protivladnimi protestniki, štiri osebe (en policist in trije protestniki) so bili ubiti v strelskih obračunih. Na ducate ljudi je ranjenih, oblasti pa se z vsemi močmi trudijo, da bi protestnike umaknili z ulic.

Večmesečna politična kriza je tako danes doživela še en krvav dan.

Tajski urad za preganjanje korupcije je ravno danes naznanil, da bo ovadil premierko zaradi zlorab v shemi za razdeljevanje riža. 

Zahtevajo odstop premierke

Protestniki so pred tem zavrnili poziv policije, naj v roku ene ure zapustijo območje okoli urada premierke Yingluck Shinawatre. V ponedeljek so svoje položaje pred vhodom v kompleks utrdili tako, da so vreče s peskom zalili z betonom. Okoli sto protestnikov je bilo aretiranih tudi v protestnem taboru pred ministrstvom za energetiko.

Protestniki zahtevajo premierkin odstop in predajo oblasti začasni neizvoljeni vladi, ki bi izvedla reforme za boj proti korupciji in proti domnevni zlorabi javnih sredstev, šele nato pa bi pripravili nove volitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.