Svet
16 ogledov

"Kuba izgubila najboljšega prijatelja"

Hugo Chavez je gost Fidela in Raula Castra na Kubi. EPA
Fidel Castro, oče kubanske revolucije, se je danes prvič odzval na smrt nekdanjega venezuelskega predsednika Huga Chaveza.

"Čeprav smo vedeli za njegovo kritično zdravstveno stanje, nas je novica močno pretresla," je v prvem odzivu na smrt venezuelskega predsednika danes ocenil oče kubanske revolucije Fidel Castro. V prispevku na prvi strani uradnega dnevnika Granma je Castro zapisal, da so "imeli čast z bolivarskim voditeljem deliti iste ideje socialne pravičnosti in podpore izkoriščanim". "Revni so enaki povsod po svetu," je še zapisal.

Fidel Castro se sicer v petek ni udeležil pogrebnih slovesnosti za Chaveza. Kubo je v Caracasu zastopal njegov brat, kubanski predsednik Raul Castro.

Chavez je v začetku meseca po dveh letih izgubil boj z rakom. Predčasne volitve, na katerih bodo Venezuelčani izbrali Chavezovega naslednika, bodo 14. aprila, je sporočila tamkajšnja volilna komisija. Do takrat državo kot začasni predsednik vodi Nicolas Maduro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.