Svet
8 ogledov

Kubanski podpredsednik: Na Kubi ne bo političnih reform

Papež na Kubi Reuters
Kubanski podpredsednik Marino Murillo je danes poudaril, da na Kubi ne bo političnih reform. Dan poprej pa je papež Benedikt XVI. v okviru obiska v tej državi pozval, naj bo Kuba bolj odprta za spremembe.

"Na Kubi ne bo nobenih političnih reform. Pri nas razpravljamo o izboljšanju našega gospodarskega modela, ki zagotavlja vzdržnost socializma v dobro vseh naših državljanov," je na novinarski konferenci poudaril kubanski podpredsednik Marino Murillo.

Že včeraj pa je papež Benedikt XVI. med maševanjem na glavnem trgu drugega največjega kubanskega mesta Santiago včeraj pozval Kubance, naj gradijo bolj odprto družbo in spet oživijo vero.

Danes je papež sicer že prispel v prestolnico Havana, kjer se bo znova srečal s predsednikom Raulom Castrom. Predsednik Castro je papeža sprejel že na letališču v Santiagu s častno stražo in topovsko salvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.