Svet
28 ogledov

Kuhal in jedel črne mačke

maček mačka Shutterstock
Italijan je v zavetiščih posvojil črne mačke in si jih nato privoščil za kosilo.

Francesco F., 50-letni Italijan, je obtožen, da je pod pretvezo, da je velik ljubitelj živali, posvajal črne mačke v zavetiščih ter jih nato ubil, skuhal in pojedel. Člani organizacije za zaščito živali AIDAA so postali pozorni nanj, ko je v zavetišče prišel posvojiti mačko in zahteval triletno črno mačko z "malce mesa na njej".

"Ko smo prejeli več poročil iz različnih mačjih zavetišč, smo posumili, da je vpleten v nekakšno satanistično skupino," je za časnik La Stampa dejal Lorenzo Croce iz AIDAA. Odločili so se ukrepati. Prostovoljec je pod pretvezo, da ima primernega mačka, stopil v stik z moškim in ga zalotil, ko se je pripravljal, da bo mačko ubil za večerjo. Ko so ga ujeli, je zmedeno vprašal, ali je protizakonito ubiti in pojesti mačka.

Croce trdi, da je moški "priznal, da je ubijal črne mačke in jih skupaj s prijatelji jedel". Moškega so aretirali in obtožili zlorabe živali. Če bo spoznan za krivega, mu lahko prisodijo do 12 mesecev zapora.

Komentarjev 4
  • sprehajalec 21:19 29.januar 2014.

    Ma kaj je sedaj tu kaj čudnega. Italijani so bili vedno znani, da so jedli mačke. Ko so med prvo svetovno vojno zasedli Tolmin in Kobarid, so se prebivalci čez čas pritožili njihovemu poveljstvu, da jim vojaki kradejo in jedo ...prikaži več mačke. To je bila specialiteta za njih in nekaj čisto normalnega. Okus je pa zelo podoben zajčjemu mesu. Kdor me verjame, naj proba.

  • jgm 12:32 29.januar 2014.

    Dober tek!

  • Avatar čavez
    čavez 11:27 29.januar 2014.

    Okoli kliničnega centra jih je ogromno, no ene so tudi pisane.