Svet
15 ogledov

Kuhar: Stric likvidiran, ker je "preizkušal" mlada dekleta

Kenji Fujimoto Reuters
Severnokorejski voditelj naj bi svojega strica odstranil zaradi rekrutiranja mladih deklet. Te je moral izbirati za pokojnega očeta sedanjega voditelja. Nalogo naj bi vzel zelo resno in številne 15-letnice tudi sam preizkusil.

Kuhar Kenji Fujimoto, ki je v letih med 1989 in 2001 pripravljal hrano za pokojnega severnokorejskega voditelja Kim Jong Ila, je javnosti razkril, kako je bil stric sedanjega voditelja zadolžen za izbiro deklet. Gre za tistega strica, ki naj bi se ga konec preteklega leta sedanji voditelj Kim Jong Un znebil na zelo okruten način. Da so strica Jang Song Taeka vrgli 120 sestradanim psom, se je kasneje izkazalo za neresnično. 

Jang Song Thaek | Avtor: Reuters Reuters
Stric sedanjega voditelja je po navedbah The Telegrapha izbiral mlada dekleta za svojega brata, tedanjega voditelja Kim Jong Ila. Svojo zadolžitev naj bi večkrat izkoristil tudi sebi v prid. Da so dekleta prišla v ožji izbor, so nekatera morala noč preživeti tudi z njim. Nemalokrat so bila to dekleta, stara le 15 let. 

Po navedbah časnika naj bi bil to tudi eden izmed razlogov, zakaj naj bi se sedanji voditelj znebil strica, ki je bil njegov dolgoletni zaupnik in pomočnik. Podobno kot oče je bil tudi njegov stari oče Kim Il Sung ljubitelj mladih deklet. Z umaknitvijo strica je hotel dokazati, da sam ni tak, je pojasnjeval Fujimoto. "preprosto mu tega ni mogel oprostiti, zato ga je dal odstraniti," je povedal.  

Nekateri poznavalci so o njegovih navedbah sicer podvomili. Med njimi je tudi avtor knjige o dinastiji Kimovih, ki je povedal, da ni nikakršnih dokazov, da je bil Jang zadolžen za rekrutiranje deklet. 

Fujimoto je Severno Korejo zapustil leta 2001. Mediji so ga fotografirali med objemanjem Kim Jong Una, ko se je leta 2012 za kratek čas vrnil. Od takrat je svetovnim medijem v številnih intervjujih,  čeprav žena in hčera še vedno živita v Pjongjangu, razkril pikantne podrobnosti o Kim Jong Unu.

Komentarjev 3
  • Lavdan 18:43 17.januar 2014.

    Ni mišljen umik ampak smak kar bi v jugoslovenščini lahko bilo umaknitev oz. smaknitev.

  • alfredo 16:40 15.januar 2014.

    Kuhar, obrij si brado ala Mišič, potem te bo mogoče kdo poslušal.

  • tincamalinca 14:25 15.januar 2014.

    "z umaknitvijo"?!?... pa kje vi pobirate take polpismene genije? Umik je pa ja ena od bolj preprostih besed za naučit se.