Svet
81 ogledov

Labod napada ljudi

Napdalen labod You tube
Labod Tyson, ki živi v Grand Union Canalu v britanskem Bugbrooku, napade vsakega človeka, ki se približa njegovemu gnezdu.

Labod Tyson, ki je velik en meter, njegov razpon kril pa doseže kar 2,5 metra, je po besedah lokalnih prebivalcev v zadnjem mesecu napadel najmanj tri ljudi. Oblasti so zato na omenjenem območju celo prepovedale dostop obiskovalcem, predvsem otrokom.

Svoje srečanje z napadalno ptico je opisal 20-letni Joe Davies. Joe se je s kajakom odpravil po kanalu, da preveri situacijo. "Slišal sem zgodbe o labodu, ki napada ljudi, vendar ga nikoli še nisem videl. Ko sem ga zagledal in me je začel napadati, me je zagrabila panika. Kajak vozim že več let, ampak še nikoli nisem srečal česa podobnega, kot je Tyson," je dejal Joe. Dodal je še, da se ga je pošteno ustrašil in ni upal tvegati, da bi mu podivjani labod zlomil roko ali ga huje poškodoval.

Strokovnjaki pojasnjujejo, da se labodi običajno parijo v maju, pred tem pa pogosto postanejo agresivni in nevarni. Večkrat pa so že napadli ljudi, ki so se približali njihovim gnezdom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.