Svet
8802 ogledov

Trajektu za Split se je pokvaril motor, reševanje ni bilo možno

Visoki valovi
1/2
EPA
Potniški ladji italijanske družbe SNAV, ki bi morala ob sedmih zjutraj vpluti v Split, je odpovedal motor. Zaradi visokih valov reševanje ni mogoče.

Na ladji, ki je izplula iz Ancone, je okrog 250 potnikov in 92 članov posadke, poroča index.hr.

Dva motorja sta se pokvarila blizu otoka Žirje pri Šibeniku, zdaj pa je ladja na odprtem morju okrog deset navtičnih milj (slabih 19 kilometrov) jugozahodno od Kornatov. Trajekt ima sedaj na razpolago samo en motor, ki omogoča zgolj ohranitev smeri plutja ob minimalni hitrosti.

Zaradi visokih valov reševanje ni bilo mogoče oziroma se ga niso lotili, saj na ladji ni poškodovanih in ni bilo nevarnosti, da nasede. Nekaj pred dvanajsto je veter oslabel in na pot proti ladji je krenil vlačilec, ki bo ladjo odvlekel v Split, kamor naj bi prispel med 8. in 10. uro v petek.

Slobodna Dalmacija je objavila izjavo ene izmed potnic s trajekta, ki je dejala, da med potniki ni panike in da so največji problem visoki valovi, zaradi katerih se nekateri potniki slabo počutijo. Hrvaški meteorologi so sicer danes napovedali, da bi močan južni veter na odprtem morju lahko povzroči valove tudi do štiri metre.

Trajekt Aurelia je bil zgrajen leta 1980 in je dolg skoraj 137 metrov. Je v lasti italijanske družbe SNAV, pluje pa pod ciprsko zastavo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.