Svet
30 ogledov

Lafarge pripravljen dobavljati cement za Trumpov zid

Donald Trump, govor pred kongresom EPA
Največji svetovni proizvajalec cementa, švicarsko-francoski LafargeHolcim, je pripravljen zagotavljati cement za zid, ki ga želi ameriški predsednik Donald Trump postaviti na meji z Mehiko.

Izvršni direktor LafargeHolcima je v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, so pripravljeni dobavljati gradbeni material za vse stranke in vrste infrastrukturnih projektov.

"Smo vodilni proizvajalec cementa, zato dobavljamo vsem," je dejal. Dodal je, da želijo podpirati gradnjo in razvoj ZDA. Na vprašanje, kakšne posledice bi imel tak posel za skupino, pa je dodal, da Lafarge ni politična skupina.

Ob tem ni želel komentirati, kakšne možnosti ima predsedniška kandidatka Marine Le Pen za zmago na volitvah. Prav tako ni želel odgovarjati na vprašanja o spornih poslih Lafarga v Siriji, ki so nedavno prišli v javnost.

Na njegove izjave se je že odzval francoski zunanji minister, ki je opozoril, da morajo v skupini premisliti, kakšne posledice, tudi družbene, bi imelo sodelovanje v poslu, kot je izgradnja zidu med ZDA in Mehiko.

Medtem ko švicarsko-francoska skupina ne izključuje možnosti sodelovanja pri tem, pa je nasprotno irski proizvajalec cementa CRH že sporočil, da ne namerava sodelovati pri gradnji zidu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.