Svet
16 ogledov

"Lahko bi bilo huje ... vsaj živi smo"

reševanje coste Reuters
"Stranišča so bila polna, ni bilo elektrike," pripovedujeta potnika nesrečne ladje. Slovenski potniki, ki so potovali s Svetom križarjenj, se vračajo domov, potniki Kompasa ostajajo na Sejšelih. Kot so sporočili, so kljub okrnjenemu udobju dobre volje.
"Lahko bi bilo slabše, kot je bilo," je dejal 72-letni ameriški potnik Gordon Bradwell, potem ko sta ju z ženo rešili. "Lahko bi bilo katastrofalno ... tukaj smo, vsaj živi smo." Pripovedujeta o paniki, ki je zajela potnike ob alarmu. Mnogi pari in družine, ki v tistem trenutku niso bili skupaj, so se klicali in iskali. Potem so tri dni jedli sendviče in spali na palubi, ker je bilo neznosno vroče. "Stranišča so bila polna, ni bilo elektrike," pripovedujeta na varnem.

Večina Slovencev ostaja na Sejšelih

"Vsi potniki, med drugim tudi Slovenci, so se že izkrcali. Z njimi naj bi bilo vse v redu," nam je povedal direktor Sveta križarjenj Mladen Barukčić.

Vzpostavili so stik s parom, ki je potoval prek njihove agencije. Sporočila sta, da sta v redu in da sta se vseeno odločila, da bosta ostala na Sejšelih naslednjih 14 dni na račun Coste. Nato pa bo podjetje organiziralo povratni prevoz v Evropo.

"Torej zadnjih nekaj dni za naše potnike ni bilo to kar so pričakovali, so pa sedaj v redu in bodo poskušali uživati v nadaljevanju počitnic," je povedal Barukčić in dodal, da trenutno potnika nista na voljo za izjave.

Medtem pa so se vsi potniki, ki so potovali prek Kompasa, odločili, da podaljšajo počitnice na Sejšelih. "Naši potniki so nam povedali, da situacija med vleko ladje ni bila tako slaba, osebje ladje je izjemno lepo skrbelo za vse. Kljub okrnjenemu udobju so dobre volje," je povedal Mišo Mrvaljević iz Kompasa.

Transport in pomoč

Rdeči križ oskrbuje potnike, ki potrebujejo pomoč. Avtobusi pa že prevažajo ostale potnike bodisi na letališča bodisi v Sejšelske resorte. "Tukaj smo, da zagotovimo vodo in nudimo psihološko podporo, saj so bili potniki v izrazito stresnih situacijah," je povedala delavka Rdečega križa Sandra Sabury.

Nadaljevanje s počitnicami

Sicer pa se Costa Crociere potnikom za povzročene neprijetnosti poskuša odkupiti s ponudbo, da na račun družbe vendarle nadaljujejo s počitnicami na Sejšelih. Ponudbo, ki vključuje nastanitev v razkošnih hotelih na različnih sejšelskih otokih, je po navedbah Costa Crociere sprejela več kot polovica oziroma 376 potnikov.

Komentarjev 1
  • izvedenec 10:52 01.marec 2012.

    v našem manjšem kraju večina ljudi živi v revščini, vi pa udarno poročate o luksuznih težavah uživačev