Svet
4384 ogledov

Kličko: "Lahko se zgodi apokalipsa, kot v hollywoodskih filmih"

Vladimir Kličko Twitter
"Kijev bi lahko ostal brez elektrike, vode in ogrevanja. Lahko bi se zgodila apokalipsa, kot v hollywoodskih filmih, kjer zaradi nizkih temperatur ni mogoče živeti v domovih," je dejal župan Kijeva Vitalij Kličko.

Zaradi ruskih napadov na ukrajinsko energetsko infrastrukturo je milijonom ljudi onemogočen dostop do elektrike, ogrevanja in oskrbe z vodo.

Ruske sile so izstrelile več kot tisoč granat in izstrelkov na ukrajinsko električno omrežje. Po mesecih ruskih napadov je tako poškodovana že skoraj polovica ukrajinske energetske infrastrukture, zaradi česar so ljudje več ur dnevno v mrazu in temi, saj se temperature pogosto spustijo tudi pod nič stopinj Celzija.

Kijevski župan Vitalij Kličko je včeraj za tiskovno agencijo Reuters dejal, da bi to zimo lahko v prestolnici prišlo do "apokalipse", če se bodo ruski zračni napadi nadaljevali, in dodal, da bi morali biti ljudje pripravljeni na evakuacijo, čeprav za zdaj še ni potrebe po tem. "Kijev bi lahko ostal brez elektrike, vode in ogrevanja. Lahko bi se zgodila apokalipsa, kot v hollywoodskih filmih, kjer zaradi nizkih temperatur ni mogoče živeti v domovih," je dejal Kličko. "Toda borimo se in delamo vse, kar je v naši moči, da se to ne bi zgodilo," je dodal nekdanji svetovni boksarski prvak.

"Pripravili smo približno 500 ogrevanih zaklonišč, a v mestu s 3,6 milijona prebivalcev to ni nič. Če bo oskrba z elektriko še naprej problematična, bomo na žalost prisiljeni izčrpavati vodo iz stavb. Pri teh temperaturah je velika možnost popokanja cevi, kar pomeni veliko grožnjo oskrbi z vodo," je še dejal župan Kijeva. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • kapljač 21:21 11.december 2022.

    Kličko se še vedno oglaša kot da iz ringa! Teater pač malo drugače!

  • Kmodri 18:37 11.december 2022.

    Blazneš ve, da bo z njim konec, ko bo izgubil vojno, zato bo šel po po poti Hitlerja.

  • Jernej65 11:18 10.december 2022.

    Ker zmešan Putko na fronti izgublja že pol leta, se znaša nad civilno infrastrukturo in prebivalstvom. To so dejanja strahopetcev, ki imajo namen narediti čim več škode, preden bodo pregnani iz Ukrajine. Putkove sanje, da bo v 10 dneh zagospodaril ...prikaži več v Ukrajini in da ga bodo Ukrajinci objemali kot odrešitelja, je še samo mit, ki je nastal v glavi neuravnovešenega blazneža.