Svet
22 ogledov

Lahko bo tožil za ugriz v penis

Podgana naj bi splezala kar iz žimnice. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Sodnik v New Yorku je razsodil, da bo jetnik zato, ker ga je podgana ugriznila v penis, lahko tožil zapor.

Vietnamski veteran Peter Solomon, ki je moral zaradi ugriza prestati serijo cepljenj proti steklini, bo lahko tožil. "Stranki v sporu se nista mogli sporazumeti o tem, ali je šlo za miš ali podgano. Ni niti jasno, ali je šlo za prasko ali ugriz in kakšne poškdodbe so bile dejansko povzročene," je po pisanju BBC sporočil sodnik. Na koncu se je vseeno odločil, da je tožba utemeljena.

Solomon trdi, da je v zaporu ponoči iz žimnice priplezal podgani podoben glodalec in ga do krvi ugriznil v penis in v roko.

Nezadovoljen z odnosom v zaporu
Zaposleni v zaporu so sicer trdili, da so zaščiteni pred tožbami, saj so ravnali v skladu z dolžnostmi. Pravijo, da Solomon ni bil resno ogrožen, in zavračajo navedbe, da imajo v zaporu težave z glodalci.

Žrtev po drugi strani trdi, da so se do njega vedli grdo in da v zaporu zato, ker je temnopolt, niso skrbeli za njegovo zdravje. Zaradi slabe zdravniške oskrbe in zato, ker ga zapor ni zaščitil pred ugrizom glodalca, se je odločil za odškodninsko tožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.