Svet
52 ogledov

Lahko pijete in ne boste napihali

Alcopal Alcopal.com
Na tržišče prihajajo tablete Alcopal, ki morda znižujejo raven alkohola v izdihanem zraku.

Tablete Alcopal je na tržišče lansiral Britanec Arthur Kibble. Po njegovih zagotovilih znižajo raven alkohola v izdihanem zraku za do devetkrat. To pomeni, da lahko spijete tudi tri litre piva in boste, če vas bodo ustavili policisti, prestali test alkoholiziranosti.

Tablete, ki jih proizvajajo v Indiji, stanejo okoli 25 evrov, delujejo pa tako, da zaustavijo absorpcijo alkohola iz želodca in debelega črevesa v krvi obtok, zaradi česar naj bi vozniki, po zagotovilih Kibbla, ostali tudi bolj prisebni, poroča Jutarnji list.

V Združenih državah Amerike so prodajo Alcopala že prepovedali, podobni pozivi pa se vrstijo tudi v Veliki Britaniji. Tam letno zaradi alkohola na cestah umre okoli 280 ljudi, njihovo število pa je samo v tem letu naraslo za 12 odstotkov.

Alkohol in vožnja ne gresta skupaj, kar se je že večkrat izkazalo, nasprotuje pa jima tudi Kibble. Kot pravi, so tablete namenjene tistim, ki bi radi spili le kozarček in sedli za volan, nikakor pa ne tistim, ki bi se ga napili. A vprašanje je, ali bodo uporabniki njegove nasvete tudi upoštevali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.