Svet
37541 ogledov

Lavrov v Peking, na pol poti se je letalo obrnilo proti Moskvi. Kaj je razlog?

Sergej Lavrov Epa
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je sinoči iz Moskve poletel proti Pekingu. Po poročanju nemškega Bilda se je vkrcal na letalo, nekje na pol poti, ko je bila delegacija nad Sibirijo, se je letalo obrnilo in vrnilo na moskovsko letališče.

Za zdaj ni jasno, kaj je botrovalo odločitvi, da se letalo ruskega zunanjega ministra vrne nazaj v Moskvo, po pisanju Bilda pa obstajata tudi možnosti, da je Peking sprejem Lavrova zavrnil ali pa da je vrnitev ukazal ruski predsednik Vladimir Putin.

Kaj pomeni odpoved poti na Kitajsko za vojno v Ukrajini in razmere v Kremlju, se sprašujejo pri nemškem časopisu in dodajajo, da je po ameriških obveščevalnih podatkih uradna Moskva zaprosila Peking za finančno in vojaško pomoč. Obe državi sicer to odločno zanikata.

Kitajski veleposlanik v Ukrajini je medtem izrazil občudovanje nad uporom, ki so ga proti Rusom organizirali Ukrajinci. Fan Xianrong je na srečanju s političnim vodstvom regije v Lvovu dejal, da Kitajska nikoli ne bo napadla Ukrajine, ji bo pa finančno in politično pomagala, poročajo ukrajinski mediji.  

Komentarjev 14
  • robert73 14:20 19.marec 2022.

    Še do dobro da potrparolka Zaharovaniki ne laže, po njemih zagotovilih vsi lažje spimo, saj vojne v Ukrajini ni.

  • Toma 20:13 17.marec 2022.

    Ni imel vize ;-)

  • Presvetli 16:46 17.marec 2022.

    10:48 Zaharova: Lažni navodi Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da su lažni navodi nemačkog "Bilda" da se šef diplomatije Sergej Lavrov vratio u Moskvu sa pola puta do Pekinga. "To je nenadmašivo. Nemački list ''Bild'' ...prikaži večld'' je pobijedio u plasiranju lažnih vijesti napisavši da je „Lavrov sinoć leteo u Peking, ali je predsjednik naredio ministru da se vrati", napisala je Zaharova na Telegramu, prenosi Sputnjik. Kako je pojasnila, u članku se takođe