Svet
48 ogledov

Lažni alarm na letalu Air France iz Mauritiusa v Pariz

Letalo Air France EPA
Na letalu Air Franca, ki je zasilno pristalo na poti iz Mauritiusa je bila po trditvah kenijskih oblasti bomba. Z Air Franca pa so sporočili, da gre za lažni alarm.

"Grožnja z bombo na letalu iz Mauritiusa v Pariz, je bila lažni larm," so sporočili z Air France. 

Prve preiskave paketa, ki so ga našli na stranišču letala in zaradi katerega so se odločili za zasilni pristanek v Keniji, kažejo, da je šlo za lažno bombo brez eksploziva. Bomba je bila  sestavljena iz kartona in papirja, paket je pa imel paket na sebi "uro", kar je spominjalo na časovni mehanizem.

"Počakali bomo na nadaljnje preiskave," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal prvi mož Air Franca Frederic Gagey na novinarski konferenci v Parizu. Francoske oblasti so sicer zaradi terorističnih napadov v Parizu 13. novembra v visoki stopnji pripravljenosti.

Sredi noči naleteli na paket

Letalo je iz Mauritiusa vzletelo sinoči ob 18. uri po srednjeevropskem času, v Parizu so ga pričakovali davi ob 5.50. A so sredi noči v stranišču naleteli na sumljiv paket, zato je posadka plovilo preusmerilo proti Mombasi.

Eden od potnikov je po poročanju Telgrapha povedal, da so opazili, da je nekaj narobe, ko se je letalo pričelo nenadoma spuščati. Posadka jim je prek zvočnikov sporočila, da bodo zasilno pristali zaradi "tehničnih težav". Posadka se je zelo mirno odzvala na situacijo, je dodal. 

Po pristanku so policisti vse potnike izdatno izprašali.

13. novembra je Francija doživela najhujši teroristični napad v moderni zgodovini, ko so pripadniki islamskih skrajnežev v več ločenih dogodkih v Parizu ubili kar 130 ljudi. Nekaterih osumljencev še vedno niso našli, je pa od takrat že večkrat prišlo do lažnih alarmov s podtaknjeno bombo na letalih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 15:27 20.december 2015.

    Letel bom samo še na letalih na katerih ne bo muslimanov.

  • maresem2 14:28 20.december 2015.

    Takoj pred zid in šus v koleno, pa naj crkujeta zelo počasi - gamat islamistična.

  • sprehajalec 13:25 20.december 2015.

    Zadeva počasi dozoreva v tisto, kar so poznali nekoč na Jugu Amerike in Južno afriški republiki. Namreč ločena prevozna sredstva in prostore za ljudi različnega porekla in barve. Sedaj vprašanje je, koliko letal bo moralo pasti do tega trenutka. Ker ...prikaži več boj proti poduhovljencem, ki si želijo v naročje njihovega najvišjega in ti v WCju letala sestavi bombo, iz sestavin, ki so očitno šle brez problema čez security check, je praktično nemogoč. Ali pa vsi nagi na letalo. Pa še to ni ziher, da ni pojedel kakšne bombe.