Svet
11 ogledov

Lažni alarm: strelca ni bilo

Fotorobot Reuters
Po šestih urah odpravili zaporo univerzitetnega kampusa Virginie Tech, kjer je leta 2007 že prišlo do množičnega poboja.

Zapora kampusa univerze Virginia Tech je trajala šest ur. Nekaj otrok, ki so tam na poletnem kampu, je namreč javilo, da je videlo moškega, ki naj bi bil oborožen. Opisali so ga belopoltega moškega z rjavimi lasmi, orožje naj bi nosil pokrito z nekakšno krpo, hodil naj bi proti igriščem za odbojko.

Univerza je nemudoma izdala opozorilo in vsem svetovala, naj se zadržujejo v zgradbah. Po obsežni akciji, v okviru katere so zaslišali več oseb, so se odločili opustiti vse ukrepe. Nihče drug niti ni videl domnevnega strelca ali česarkoli drugega sumljivega.

32 mrtvih

Čeprav je šlo za lažni alarm, je še vedno zelo živ spomin na tragedijo pred štirimi leti. Kampus je bil leta 2007 prizorišče krvavega strelskega pohoda, ki je trajal kar dve uri in pol. Strelec je bil študent Seung Hui Cho z južnokorejskimi koreninami, ki je pobil 32 oseb, ranil jih je 25, na koncu pa je sodil še sebi.

Univerza Virginia Tech je bila po napadu tarča ostrih kritik, da ni dovolj hitro reagirala. Dobila je celo dobrih 38 tisoč evrov kazni, ker je čakala kar dve uri, preden je vse v kampusu obvestila o strelcu.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.