Svet
3088 ogledov

Lažni policisti pobrali prihranke najmanj 130 upokojencem

Denar, evro Profimedia
Kriminalna združba lažnih policistov je v Avstriji od leta 2018 za okoli tri milijone evrov in pol oškodovala najmanj 130 upokojencev.

Kriminalna združba lažnih policistov je od leta 2018 s prevaro prepričala številne ljudi, da so jim izročili denar in vredne predmete. Kot je v četrtek sporočila policija na Dunaju, so pobrali prihranke najmanj 130 upokojencem in jih oškodovali za skupno okoli tri milijone evrov in pol.

Še v najmanj 400 primerih lažnim policistom ni uspelo. Policija domneva, da je oškodovancev še več.

Združba je delovala tako, da je ljudi, večinoma upokojence, najprej po telefonu poklical nekdo, ki se jim je predstavil kot kriminalist, in jim dejal, da bi jih po podatkih policije lahko v kratkem kdo oropal. Sporočil jim je, da jim bo poslal sodelavca, ki bo prevzel njihov denar in dragocenosti ter jih spravil na varno. Nekateri oškodovanci so jim izročili več sto tisoč evrov.

Policija je v zvezi s tem aretirala devet osumljencev, ki so prevzeli dragocenosti, medtem ko "klicatelja" iščejo z mednarodno tiralico.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • kapibara 13:07 06.marec 2020.

    Men nihče ne pokliče, pa mi vzamejo denar še predeno mi ga naložijo na bankomat..

  • Božidar Dinič 11:58 06.marec 2020.

    DALI STE IDEJO NAŠIM POLICJOTOM TUDI ŽE UPOKOJENIM

  • munja 11:32 06.marec 2020.

    Kako so pa po telefonu vedeli, kdo je upokojenec in kdo ni? Je pa res, da človeška naivnost in neumnost ne pozna meja!!!