Svet
6 ogledov

Lažni preplah v Veliki Britaniji

(slika je simbolična) (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ravno v času, ko so razglasili, da je možnost terorističnega napada v Veliki Britaniji velika, so na letališču v Manchestru zaradi preplaha začasno zarpli enega izmed terminalov.

Vsega je bil kriv zaenkrat še neidentificirani moški azijskega porekla, ki je na letalo, namenjeno iz Manchestra na londonski Heathrow, nesel bel prašek neznanega porekla. Strah, da bi bil prašek lahko nevarna kemikalija, ki bi jo moški lahko uporabil v terorističnem napadu, je povzročil preplah, zato je bil del letališča danes popoldne evakuiran.

Kljub temu, da so zaradi njega zaprli cel terminal letališča, moški ni bil aretiran. Policiji, ki ga je izprašala, pa naj bi povedal, da prašek ni njegov in ga je prenašal za prijatelja. Kaj točno je moški imel pri sebi še ni znano, saj testi še potekajo.

Zaradi evakuacije so bili preloženi vsi leti s tretjega terminala, delo na preostalem delu letališča zaradi incidenta ni bilo moteno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.