Svet
35 ogledov

Lažni spletni ginekolog

Ginekolog Shutterstock
30-letnik je ženske prepričal, da mu pošiljajo fotografije genitalij in jim postavljal "diagnozo". Grozi mu do 12 let zapora.

Italijanska policija je aretirala mladega moškega, ki se je predstavljal kot ginekolog. Obtožen je spolnega nasilja. S tem, ko je trdil, da je zdravnik, je namreč zavajal (predvsem) mlade ženske; prepričeval jih je, da mu pošiljajo svoje intimne fotografije, na temelju katerih naj bi on nato postavil ginekološko diagnozo.

Grozi mu do 12 let zapora

Prevarant je uporabljal imena resničnih zdravnikov, zdaj pa 30-letniku grozi do 12 let zapora. Aretirali so ga pred dnevi, preiskava pa se je začela februarja na temelju prijave študentke, ki je povedala, da je bila nagovorjena od nekega domnevnega zdravnika, ki je od nje hotel zelo eksplicitne fotografije intimnih delov njenega telesa. V stik z njo je stopil prek telefona, v pogovoru ji je kot reference naštel tudi nekaj njenih znancev, navrgel nekaj medicinskih izrazov in omenil nekaj težav, ki jih je študentka dejansko imela ter jo tako prepričal, da mu mora zaradi nujne diagnoze poslati nekaj svojih fotografij. Študentka je sicer pred njegovim klicem sodelovala v razpravi na nekem spletnem forumu o določenih metodah zdravljenja.

Vpletel tudi očeta

Lažni ginekolog, ki je ženske prepričeval naj mu pošiljajo fotografije svojih genitalij, je pri tem uporabljal telefon in elektronski naslov svojega očeta. Po prijavi študentke je policiji nadlegovanje domnevnega ginekologa prijavilo še pet žensk. Za zdaj še ni jasno, kako je prevarant prišel do določenih podatkov o zdravstvenih težavah svojih „žrtev“, policija domneva, da se je na spletnih medicinskih forumih predstavljal kot ženska in da je „bolnic“, ki so mu nasedle, več.

Komentarjev 1
  • stela 18:31 14.november 2012.

    Joj kolk so ene ženske smotane