Svet
25 ogledov

Le 10 dni pred umorom postavili kamere

Umorjena Mehičanka Selena Margerito Graciano Maceda. MUP
V iskanje morilca 31-letne Selene Margerite Graciano Macede se je vključil tudi Interpol, je sporočila splitska policija. Preiskovalcem bodo v veliko pomoč tudi kamere, ki so jih splitske oblasti le deset dni pred umorom postavile pred vhod v park pod Marjanom.

Hrvaški spletni portal T-portal tako piše, da bi lahko prav posnetki omenjenih kamer preiskovalcem pomagali odkriti morilca 31-letne Mehičanke. Pred desetimi dnevi so namreč splitske oblasti pred vse vhode parka preizkusno postavile nadzorne kamere.

Čeprav bi se lahko morilec izmuznil skozi nenadzorovane predele parka, preiskovalci natačno pregledujejo posnetke in poskušajo poiskati osebo, ki je na krut način umorila Graciano Macedovo.

Policija je medtem še enkrat pozvala vse turiste in Splitčane, ki so se na dan umora sprehajali na Marjanu, naj jim pošljejo tudi svoje posnetke.

Mehiški mediji medtem poročajo, da je mehiško veleposlaništvo kontaktiralo svojega konzula v Splitu, da bi bratu žrtve nudil pomoč. Z veleposlaništva so medtem še sporočili, da so v stalnem stiku z drugimi sorodniki umorjene, pa poroča 24sata.hr.

Komentarjev 4
  • dare326 20:00 16.februar 2024.

    Split, mornarji, šverc droge, Mehika... Nekaj v tej smeri.

  • allstarr111 23:16 27.avgust 2012.

    Ja po eni strani bi lahko imel prav, ampak kaj če bi recimo oba bežala pred kom iiz Mehike, v USA te najdejo dosti prej kot v Splitu, ker v USA imajo ogromno svojih ljudi, kar za Hrvaško težko rečem, ...prikaži več je pa vsekakor lažje nekoga najt v Splitu kot Los Angelesu, San Diegu ali drugje v Kaliforniji, ker tam je Mehikancev ko pleve, v Splitu pa verjetno nobenega ki bi tam živel dlje časa.

  • sweetdogs 22:00 27.avgust 2012.

    Naročen umor na mehiško turistko v Splitu. To se je 100× lažje naredi v Mehiki.Verjetno je šlo za posilstvo. Ker so bili zraven trupla tudi vrednostni predmeti...