Svet
16 ogledov

Ledeni dež v Moskvi, zameti v ZDA

1/10
Žurnal24 main
V Moskvi so zaradi ledenega dežja zaprli tri mednarodna letališča. Ekspresni vlak na severu Španije obstal v snegu. 148 potnikov zmrzovalo kar tri ure. O težavah v prometu poročajo tudi s Hrvaške.
Fotografije snežnega kaosa in veselja si oglejte TUKAJ.

V Moskvi letala med drugim ne morejo pristajati na letališču Domededovo, kjer je zaradi ledenega dežja prišlo do okvare elektrovoda in posledično do izpada električne energije. Koliko letov so morali odpovedati in koliko potnikov je moralo ostati na letališču, ruske oblasti niso sporočile.

Ker so ceste poledenele, so moskovski zdravniki Moskovčane pozvali, naj raje ostanejo doma in tako preprečijo, da bi se poškodovali ob padcih na poledenelih ulicah.

148 potnikov ujetih na vlaku
Ekspresni vlak na poti iz Santanderja v Madrid je obstal v snegu, 148 potnikov pa je tri ure zmrzovalo. V vagonih namreč ni delovalo ogrevanje, zunanje temperature pa so dosegale minut 13 stopinj Celzija. Po treh urah so potnike premestili na nadomestni vlak, s katerim so jih odpeljali do bližnje železniške postaje, nato pa so potovanje nadaljevali z avtobusom.

Močna burja na Hrvaškem

O težavah v prometu zaradi snega poročajo tudi iz Hrvaške. Sneg ovira promet v Gorskem kotarju, Liki in na severozahodu Hrvaške, sneži pa tudi v Buzetu. Na hrvaškem priobalnem območju piha močna burja, vendar trajekti vozijo po običajnem voznem redu.

V Belgiji se danes razmere po dveh dneh obilnega sneženja in ledu umirjajo. Na bruseljskem letališču naj bi tako po več danes promet po pričakovanjih spet potekal normalno, večina cest po državi pa je prevozna. Nekateri avtobusi in vlaki sicer še vedno vozijo z zamudo.

S prometnimi težavami zaradi vremena se ne spopada samo stara celina. Gosta megla ovira promet tudi na severu Indije. Na letališču v New Delhiju nastajajo zamude pri letalskih poletih, tamkajšnji železniški promet pa je v razsulu.

Pobelilo celo ameriški jug
Sneg povzroča obilico težav tudi v ZDA. Po poročanju New York Timesa so snežni viharji zajeli New York, obalo New Jerseyja, Washington in velik del vzhodne obale. Številne polete so morali zaradi snežnih neurij odpovedati - samo letalska družba Continental je odpovedala 250 poletov iz Newarka.

Meteorološka agencija je za New York izdala opozorilo pred snežnimi meteži - napovedujejo od 28 do 40 centimetrov snega in močne vetrove, ki bi lahko zmanjšali vidljivost na ničlo. Sneg je pobelil celo ameriški jug, ki je bil tako po dolgih desetletjih spet deležen belega božiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.