Svet
3 ogledov

Ledeni val ohromil Srbijo, Romunijo in Bolgarijo

Čevapčiči za delavce cestnega podjetja Facebook
Zima te dni ne prizanaša; z veliki težavami se soočajo predvsem v Srbiji, Romuniji in Bolgariji.

Že danes zjutraj je sneg povzročil kolaps na beograjskih mestnih ulicah, šole so odpovedale pouk, z velikimi težavami so se soočali vozniki mestnega prometa in taksisti, ki so bentili nad cestnimi službami.

Te enostavno niso mogle dohajati izdatnih padavin, ne glede na to, da so jim mestni veljaki sinoči na delovno mesto prinesli čevapčiče in pijačo, poroča srbski Blic.

Kot dodaja srbski hidrometeorološki zavod, je po državi samo dopoldne zapadlo preko 30 centimetrov snega, v višjeležečih predelih do 60 centimetrov. Ker padavine spremlja močan veter, so možni nanosi snega, temperature pa so se spustile vse do – 7 stopinj Celzija.

Kot ocenjujejo v Srbiji bo do konca padavin največ snega na Kopaoniku, kjer naj bi bila debelina snežne odeje preko enega metra, po nekaterih predelih osrednje in južne Srbije bo snega okrog 70 centimetrov.

PREBERITE TUDI:

Težave tudi v Romuniji in Bolgariji

Zaradi sneženja so morali v Bolgariji že zapreti številne mejne prehode, prelaze in ceste. Moten je tudi železniški promet.

V glavnem mestu Sofija je bilo sinoči na cestah 40 centimetrov snega, zaradi česar je županja Jordanka Fandakova prebivalce že pozvala, naj se odpovedo vožnji z avtomobilom.

Poplave, ki so posledica obilnega deževja, so med tem prizadele jug Bolgarije V Smoljanu v bližini meje z Grčijo so že razglasili izredne razmere, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 3
  • Senior 19:02 18.januar 2016.

    Kaj takega v Sloveniji ne bomo doživeli, saj so veljaki preveč uharni!

  • Janez_53 17:50 18.januar 2016.

    Ne pozabi, da so ti mestni veljaki to napravili le zato, da so se lahko slikali! Kaj misliš, da je fotografija nastala slučajno?

  • dragec 16:50 18.januar 2016.

    našim delavcem bi prinesli en veliki k.....