Svet
2 ogledov

Legendaren ropar kmalu na prostosti

Ronnie Biggs je v begunstvu napisal avtobiografijo. Žurnal24 main
Legendaren britanski ropar Ronnie Biggs bo zaradi bolezni verjetno kmalu izpuščen na prostost.
"Upamo, da ga bodo osvobodili," je povedal Biggsov sin Michael. Legendaren ropar Ronnie Biggs bi rad svoj 80. rojstni dan dočakal na prostosti.

Begunec, ki se je posmehoval oblastem
Rop poštnega vlaka, ki je petnajsterici roparjev takrat navrgel zajetno vsoto 2,6 milijona funtov, je bil drzen podvig v stilu ameriškega divjega zahoda. Roparji so bili v medijih deležni občudovanja, saj je njihov podvig trajal 15 minut, v katerih so predrzneži 120 vreč denarja naložili v avtomobile. Ronnie Biggs, ki je bil med manj pomembnimi člani tolpe, je bil leta 1964 obsojen na 30 let zapora zaradi napada na vlak. Le 15 mesecev po obsodbi je pobegnil iz zapora ter se v tujini dolga leta uspešno izogibal britanskemu pravosodju.

Britanska policija kljub vsem prizadevanjem Biggsa ni mogla dobiti v roke. Šele pozneje so izvedeli, da si je v Parizu s kirurškim posegom dal spremeniti videz. Na stara leta mu je bilo dovolj begunstva, zato se je leta 2001 iz Brazilije prostovoljno vrnil v Veliko Britanijo, da bi odsedel preostanek kazni. Od takrat se Biggs zdravi na zdravniškem oddelku zapora Belmarsh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.