Svet
34 ogledov

Leni uradnik delal le devet ur na teden

Noge na mizi Shutterstock
Na Hrvaškem suspendirali uradnika, ki se ni pustil motiti pri nedelu. Za stranke bilo na voljo le devet ur na teden. Pa še to jih je zelo izčrpalo.

Slavko Marinič je bil vodja urada za prostorsko načrtovanje v Dugi Resi. Svoj urad je za državljane odprl le ob ponedeljkih, sredah in petkih, in sicer zgolj za tri ure. Osebe, ki so želele predati dokumentacijo za legalizacijo, za katero bo rok potekel 30. junija, so pred poslopjem, v katerem je Mariničev urad, čakale od 4. ure, da bi okoli poldneva prišle na vrsto, danes poroča Jutarnji list.

O sankciji bo odločilo sodišče

Lokalni karlovški mediji poudarjajo, da je bilo takšno obnašanje Mariniča "kaplja čez rob", saj je uradnik tudi prej zavračal izpolnjevanje nalog, ki jih je dobil na mizo.



Mariničevi nadrejeni trdijo, da bi moral kot vodja urada organizirati učinkovito delo in da je s svojim obnašanjem poslabšal ugled službe. O sankcijah bo odločalo delovno sodišče.

Neuradno naj bi se Marinič za svoje slabe delovne rezultate opravičil z zastarelimi računalniki in izčrpanostjo svojih delavcev. Kot piše Jutarnji list, je na zahteve, da mora podaljšati delovni čas za stranke, odgovoril, da so njegovi uslužbenci po triurnem delu z državljani tako izčrpani, da ne morejo ničesar več.

Prišel v Guardian

Zgodbo o "lenem uslužbencu" iz Duge Rese je lani objavil tudi londonski časnik Guardian, na katerega se je obrnila bralka Anna Swan. Vlagateljica iz Škotske je več kot leto dni čakala na dovoljenje, da bi spremenila namen shrambe v glasbeni studio. Guardian je uradnika celo sumil korupcije, češ da je čakal na podkupnino.

Marinič je takšne obtožbe odločno zanikal. Tudi notranji nadzor ni ugotovil, da bi od Swanove ali kogarkoli drugega zahteval denar za pospešitev storitev.

Komentarjev 1