Svet
12 ogledov

Leopard zgrabil dečka

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V živalskem vrtu v Wichiti v Kansasu leopard napadel dečka, potem ko je ta splezal čez ograjo. Po številnih raztrganinah na glavi in vratu otrokovo stanje v bolnišnici resno.

Popoldanski izlet v živalski vrt Sedgwick v Wichiti, zvezni ameriški državi Kansas, bi se za enega izmed otrok lahko končal precej bolj tragično, a se je s hitro prisebnostjo ene od obiskovalk nesreča na koncu še dobro iztekla.

Splezal čez ograjo bliže leopardu
Deček je živalski vrt obiskal s sošolci osnovne šole Linwood iz Wichite. "Splezal je čez več kot meter in pol visoko ograjo in se približal leopardu za ogrado "Azijske razstave". Leopard ga je z obema tacama zgrabil okoli glave in ga skušal ugrizniti," je dejala Jim Marlett, direktorjeva pomočnica.

Pojasnila je še, da je bil leopard pred napadom kakšne tri metre od kovinske zaščitne ograje z rešetkami, skozi katere mu je očitno uspelo zgrabiti dečka. Spletni portal kansas.com, ki je poročal o dogodku, navaja še, da pristojni dečkove starosti niso razkrili, nič pa ne pišejo niti o tem, kaj so v času incidenta počeli učitelji oziroma spremljevalci otrok. 

Obiskovalka prestrašila leoparda
Dogajanje za ograjo je opazila neka obiskovalka na tramvaju, ki vozi skozi živalski vrt. Skočila je s tramvaja, se približala leopardu in ga tako prestrašila, da je mladega šolarja spustil iz gobca.

Dečka so odpelajli v bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje je resno, še poroča tuji portal.

Živalski vrt je po incidentu za obiskovalce ostal nemoteno odprt.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.