Svet
14 ogledov

Letališče Heathrow v plamenih

(Foto: null)
1/2
Žurnal24 main
Več kot sto gasilcev je moralo gasiti požar na londonskem letališču Heathrow. "Velik del stavbe je v ognju," je povedal eden izmed gasilcev.

Gasilci, ki so prišli s kar 20 vozili, trenutno še ne vedo zagotovo, kaj je zanetilo požar, prav tako še ni znana višina škode. Potnikom sicer požar ni spremenil načrtov, saj letov niso odpovedali.

Posnetek požara si lahko ogledate v zavihku video.

Največja škoda je nastala v skladišču za tovor, kjer je požar tudi izbruhnil. Iz skladišč so morali evakuirati okoli dvesto ljudi. Poročil o kakršnih koli poškodbah ni. Skladišča sicer pripadajo Servisairu, ki zagotavlja gorivo, avtobusne prevoze z letališč do terminalov ter prevoz tovora.

"Heathrow je odprt in leti potekajo po urniku," so kar prek Twitterja sporočili z letališča.

Vodja odnosov z javnostmi družbe Emirati Boutrous Boutrous pravi, da naj bi bila za požar kriva eksplozija plinske jeklenke v enem izmed skladišč. "Še vedno pa ne poznamo vseh podrobnosti in čakamo na nadaljnja pojasnila," dodaja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.