Svet
12 ogledov

Letališče Heathrow zaprto zaradi požara na letalu

Ethiopian Airlines Boeing 787 Dreamliner
1/2
Reuters
Na letališču Heathrow zaprli vzletno stezo, saj je prišlo do incidenta na letalu družbe Ethiopian airlines boeing 787 Dreamliner.

Prihodi in odhodi so začasno ukinjeni, poroča BBC. Gre za ustaljen postopek na letališču, če pride do požara, je sporočil predstavnik letališča.

"Lahko potrdimo, da je na krovu letala zagorelo, letališki reševalci so v pripravljenosti. Na krovu letala ni bilo potnikov, trenutno pa ni poročil o tem, da bi se kdo poškodoval," je povedal predstavnik.

Z letališke policije so dobili obvestilo o požaru, trenutno pa se še ne ve, zakaj je zagorelo.

Fotografije, objavljene na Twitterju, prikazujejo letalo, ki je blizu letališke stavbe, okoli pa so gasilska vozila.

V Boeingu že preiskujejo, kaj se je zgodilo

Iz Boeinga so sporočili, da so z incidentom seznanjeni in da ga preučujejo. "Seznanjeni smo z dogodkom na letališču Heathrow in imamo tam svoje osebje," so sporočili iz družbe. Dodali so, da poskušajo ugotoviti, kaj se je zgodilo, in primerno nasloviti situacijo.

Težave so povzročale baterije

Januarja so letala 787 dreamliner po vsem svetu prizemljili zaradi težav z baterijami. V enem od incidentov, zaradi katerega so letalom prepovedali letenje, je požar izbruhnil na bateriji parkiranega dreamlinerja. Boeing je kasneje v letala namestil nove baterije, lete z njimi pa so znova začeli opravljati aprila, še poroča BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.