Svet
5233 ogledov

Letališko osebje presenečeno nad najdbo v podvozju letala

potovanja, letalo Profimedia
Ko je letalo iz Orana v Alžiriji pristalo na pariškem letališču Orly, so med tehničnim pregledom v podvozju letala našli mlajšega moškega.

Letalo družbe Air Algereia je pod pristanku na letališču Orly v Parizu prestalo tehnični pregled. Pri tem so zaposleni v podvozju letala našli močno podhlajenega 20-letnega moškega. Prepeljali so ga v bolnišnico. Kot navaja The Guardian, je njegovo zdravstveno stanje resno zaradi hude podhlajenosti. 

Moški pri sebi ni imel osebnih dokumentov.

Letala običajno letijo na višini od 9 do 12 kilometrov, kjer se temperature običajno spustijo tudi do -50 stopinj Celzija. Možnost preživetja na takšni višini je zaradi pomanjkanja kisika in nizkih temperatur majhna. 

Po podatkih Ameriške letalske agencije (FAA) je med letom 1947 in 2021 132 ljudi poskušalo potovati v podvozju letala. Aprila letos so v podvozju letala, ki je iz Nigerije prek Toronta priletelo v Amsterdam, našli mrtvega moškega. Štiri mesece pred tem so na letališču v Bogoti v podvozju letala našli dve mrtvi osebi. 

Julija 2019 je na vrt v predmestju Londona padlo zmrznjeno moško truplo. Padel naj bi iz podvozja letala letalske družbe Kenya Airways, ki je pristalo na letališču Heathrow. 

Po podatkih FAA 77 odstotkov ljudi, ki poskuša potovati na tak način, poti ne preživi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 18:23 29.december 2023.

    Tole je za v Guinnessa!