Svet
25 ogledov

Letalo 40 minut krožilo nad Beogradom

letalo kolesa vzlet pristanek Shutterstock
"Veter nas je nosil kot pero," pripoveduje potnik. Pilotu pristanek uspel v četrtem poskusu.

Potniki, ki so v petek zvečer potovali z letalsko družbo Air Srbija iz Rima v Beograd, so doživeli pravo dramo. Letalo namreč zaradi hudega vetra in dežja ni moglo pristati na letališču Nikola Tesla in je zato kar 40 minut krožilo nad mestom. Drama se je končala srečno zahvaljujoč bogatim izkušnjam pilota, ki je kljub nevsakdanjim vremenskim težavam, uspešno pristal, proča Blic. 

"Štirideset minut je trajalo filmsko manevriranje nad Beogradom. Trikrat smo poskušali pristati, trikrat smo v zadnjem trenutku ponovno, z veliko težavo, vzleteli. Veter nas je nosil kot pero, letalo se je treslo, bili smo v temi...," razlaga en od potnikov.

"Letimo prvič nad Avalo, nato drugič in tretjič...Več ne vidimo ničesar, stežka se dvigamo...nihče od osebja ne govori več z nami. Prvič v življenju sem pomislia: konec je. Slišimo krik...nekomu je slabo. Pilot izvaja manever v desno, občutek je, kot da bi se letalo vrtelo okoli svoje osi. Kaj takega sem videla samo v filmu. Četrtič je iz kabine slišati: Cabin crew, please take your seats for landing. Glas pilota je piskav in živčen. Ampak, preživeli smo," pa je dogajanje opisala ena od potnic.

 

Komentarjev 5
  • Hi5 11:01 03.februar 2015.

    Tale AirSerbia je katastrofa. Že zadnjič so imeli orng incident in so se morali vrniti na letališče s temi očitno ne dobro vzdrževanimi letali, tole je pa še dodaten minus. Nič jim ne pomagajo nizke cene, ko pa samo še ...prikaži več bereš, kako imajo malo malo kak problem.

  • 42dc846b75a8058564f70854b45ab91ee17c5f62 07:54 03.februar 2015.

    V petak zvečer?

  • flyaway 22:51 02.februar 2015.

    bili smo v temi...," razlaga en od potnikov.To je namerno. Če bi letalo slučajno zasilno pristalo, da imajo potniki oči že navajene na temo in zato lažje najdejo izhod.