Svet
8 ogledov

Letalo Air France letelo brez 30 vijakov

Air France Shutterstock
Mehanik v Bostonu je opazil, da na potniškem letalu airbus A340 francoskega nacionalnega letalskega prevoznika Air France manjka 30 vijakov na zunanjem delu trupa letala.

"Letalo je bilo pred kratkim na generalnem servisu v kitajskem mestu Xiamen in rezultat odseva najvišje ambicije naše družbe!" so sarkastično zapisali v glasilu sindikata zaposlenih pri prevozniku. "Pred kratkim se je naše letalo vrnilo s generalnega servisa na Kitajskem, a je letelo le nekaj dni," so še zapisali v glasilu.

Predstavnik prevoznika Air France je potrdil, da so v Bostonu odkrili napako, vendar je zagotovil, da v nobenem trenutku ni bila ogrožena varnost potnikov na letalu in da so letalo v Bostonu zadržali "le par ur". Pojasnil je, da so vijaki manjkali na plošči, ki pa ima funkcijo zunanjega ovoja in ni izpostavljena pritisku.

Strokovnjaki evropskega proizvajalca letal Airbus so potrdili, da plošča ni bila pomemben del letala. Dejali so, da če bi plošča zaradi manjkajočih vijakov med letom odpadla z letala, to ne bi nikakor vplivalo na nadaljevanje leta, težavo bi predstavljalo le, če bi plošča zadela in poškodovala kakšen pomemben del letala.

Air France: Kitajski vzdržavalci ugledni

To ni prvi primer tovrstne napake na letalih Air Francea. Iz sindikata so sporočili, da so lani ob popolnem servisu letala boeing 747-400 na Kitajskem del letala prebarvali s potencialno vnetljivo barvo, kar so ugotovili po šele treh tednih letenja.

Pri Air Franceu zatrjujejo, da je podjetje Taeco, ki opravlja servise za njihova letala, mednarodno priznano in z njim uspešno sodelujejo že štiri leta.

"To je prvi incident te vrste," je dejal predstavnik francoskega letalskega prevoznika. "Taeco je vodilno podjetje na svetu za vzdrževanje letal, vzdržujejo pa tudi letala družb Lufthansa, British Airways, American Airlines, JAL, Emirates in številnih drugih," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.