Svet
5 ogledov

Letalo Air France v most

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na beograjskem letališču Nikola Tesla se je letalo družbe Air France zaletelo v most za potnike. Gre za letalo iste družbe, ki je v ponedeljek prejšnji teden strmoglavilo v Atlantski ocean.

Nesreča se je zgodila v četrtek okrog 12. ure. Letalo airbus 319, ki leti na liniji Beograd–Pariz, je pri vzletu z levim krilom zadelo most za potnike pri letališki zgradbi.

Neimenovani vir je za srbski Press povedal, da je pilot spregledal oznake, ki so ga usmerjale po pisti: "Trk je poškodoval ogrodje motorja, vendar nihče od potnikov ni poškodovan, saj udarca sploh niso čutili."

Vseh 70 potnikov jo je odneslo brez poškodb, prav tako člani posadke.

Nesreče se vrstijo
Zadnja dva tedna se airbusov drži smola. Eden je moral zaradi požara v pilotski kabini zasilno pristati na pacifiškem otoku Guam, drugemu je počilo vetrobransko steklo, tretji pa je imel težave z motorjem.

Najhujša tragedija pa se je zgodila v ponedeljek prejšnji teden, ko so v strmoglavljenju airbusa A330 umrli vsi potniki in člani posadke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.