Svet
16 ogledov

"Letalo dobesedno padlo z neba"

Črni skrinjici so našli pred dvema mesecema. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Letalo Air France je leta 2009 strmoglavilo zaradi napake na senzorju za hitrost. Zaradi izgube vzgona je letalo dobesedno padlo z neba.

Letalu Air France, ki je v Atlantik strmoglavilo leta 2009, je odpovedal senzor za hitrost, so sporočili francoski preiskovalci.

Po do zdaj zbranih podatkih naj bi pilot le nekaj minut pred strmoglavljenjem opazil spremembe na senzorju za hitrost. Ker je hitrost začela nihati, je letalo izgubilo vzgon in strmoglavilo, poroča BBC.

Na letalu se je odvijala drama
Drama na letalu naj bi se začela, ko je pilot odšel na odmor in so v kabini ostali le kopiloti, so še objavili v poročilu.

"Karkoli se je že zgodilo, piloti niso mogli storiti ničesar, saj je letalu odpovedal senzor za hitrost. Padanje je moralo biti grozno. Letalo je namreč padlo z neba v nekaj sekundah," je povedal strokovnjak za letalstvo, Richard Quest.

Strmoglavilo leta 2009
V nesreči letala Airbus 330, ki je iz Ria de Janiera letelo v Pariz, je prvega junija leta 2009 umrlo 228 ljudi. Na njem so bili potniki iz 30 držav. Največ je bilo Nemcev, Brazilcev in Francozov.
Po nedavni najdbi črne skrinjice so iz morja potegnili tudi dve trupli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.