Svet
5 ogledov

Letalo s 300 potniki zajel ogenj

letalo Dubaj ogenj EPA
Letalo, ki je moralo zasilno pristali, je zagorelo. Na njem je bilo 300 ljudi.

Letalo letalske družbe Emirates je zasilno pristalo na letališču v Dubaju. Ob pristanku je zdrsnilo s steze, na kar so ga zajeli ognjeni zbulji. Tiskovni predstavnik družbe Emirates je dejal, da je vseh 282 potnikov in 18 članov posadke na varnem, nihče pa naj ne bi bil resneje poškodovan. 

Vzrok nesreče še ni znan. Sodeč po posnetkih, objavljeni na družbenih omrežjih, je prišlo do težav med pristajanjem, saj naj se kolesa ne bi v celoti spustila, zaradi česar je letalo zasilno pristalo na trupu. Pilot letala naj bi malo pred pristankom izdal klic v sili. 

Kakšna panika je nastala med evakuacijo po zasilnem pristanku, si lahko ogledate v spodnjem posnetku. 

 

Letalo Boeing 777 je bil na poti iz indijskega mesta Trivandrum v Dubaj. Največ potnikov je indijskih državljanov, na letalu pa je bilo tudi več kot 20 Britancev, 11 državljanov Združenih arabskih emiratov, 6 Američanov, 6 državljanov Savdske Arabije, 5 Turkov, 4 Irci, po 2 Avstralca, Brazilca, Nemca, Malezijca, Tajca ter po en Hrvat, Egipčan, Bosanec, Libanonec, Filipinec, Švicar, Tunizijec in Južnoafričan.

Sarah-Louise Sherwood je za BBC dejala, da ni mogla verjeti svojim očem. "Kolikor sem videla, je ljudem uspelo pobegniti, preden je prišlo do velike eksplozije. Naše letalo se je ustavilo v bližini dogajanja in moji sopotniki so želeli zapustiti naše letalo," je dejala Sherwoodova.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.