Svet
17 ogledov

Letalo skoraj strmoglavilo na ljudi, dva mrtva potnika

Na letalskem mitingu v Zvekovcu pri Vrbovcu na hrvaškem je včeraj strmoglavilo športno letalo. Pilot in potnik sta v nesreči umrla.

Do nesreče je prišlo v okviru dnevna odprtih vrat Aerokluba Dubrava; letalo je strmoglavilo neposredno v bližini pristajalne steze, poleg katere so stali obiskovalci prireditve. V nesreči sta umrla 59-letni pilot in 36-letni potnik. Če bi do strmoglavljenja prišlo slabih 200 metrov naprej, bi bilo gotovo žrtev še več, saj je tam stala gruča ljudi, ki so spremljali prireditev. Mitinga se je udeležilo nekaj sto ljudi.

Razlog nesreče še preiskujejo; prve ugotovitve po eni strani nakazujejo, da je prišlo do izgube vzgona zaradi prenizkega letenja, po drugi strani pa naj bi letalu odpovedal motor. Šlo je za malo športno letalo, sestavljeno iz delov več letal in v lasti pilota.

To je že druga letalska nesreča v nekaj letih na tem mestu; leta 2011 sta v Zvekovcu ravno tako umrla pilot in njegov sopotnik, ki sta ravno tako majhno športno letalo odpeljala na testno vožnjo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.