Svet
18 ogledov

Letalo strmoglavilo na avtocesto

Letalo nad letališčem Teterboro v New Jerseyu. Reuters
Na avtocesto blizu kraja Harding v ameriški zvezni državi New Jersey je strmoglavilo manjše letalo. Umrlo je vsaj pet ljudi.

Po poročanju spletnega BBC-ja naj bi televizijska poročila ameriških mrež prikazovala razbitine na precejšnji dolžini avtoceste, ki so jo zato zaprli v obe smeri.

Šlo naj bi za enopropelersko letalo socata TBM-700, ki je po vzletu izginilo z radarskih zaslonov. Padlo je na eno od bolj prometnih cest v zaledju New Yorka. Po novejših podatkih mreže CBS je umrlo pet ljudi na letalu. Med vozniki in potniki v vozilih na avtocesti sicer ni bilo žrtev.

Eksplozija?

Po besedah ene izmed prič naj bi bilo na letalu pred strmoglavljenjem videti eksplozijo. Priča je še trdila, da naj bi ločeno od letala padlo odtrgano desno krilo.

Kasnejša poročila so navajala, da je letalu sicer odpadlo krilo, vendar je do eksplozije domnevno prišlo po tem, ko je letalo ob strmoglavljanju zadelo drevesne krošnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.