Svet
0 ogledov

Letalo strmoglavilo na hiše

Žurnal24 main
V Indoneziji je na stanovanjske hiše na vzhodu otoka Java strmoglavilo tovorno letalo indonezijske vojske s 112 osebami na krovu. Po zadnjih podatkih je v nesreči življenje izgubilo 98 ljudi.

Nesreča letala vrste Hercules, na katerem so bili vojaki in njihove družine, se je zgodila v Magetanu na Vzhodni Javi, 160 kilometrov vzhodno od Jogdžakarte. Na letalu je bilo 11 članov posadke in 98 potnikov, med njimi deset otrok, bilo pa je na poti v vzhodno provinco Papua, je sporočila vojska. Nesreča se je zgodila med pripravami na pristanek v bližnji vojaški bazi Isvahjudi.

Po poročanju lokalnih oblasti je letalo "popolnoma uničeno". Letalo, ki je bilo namenjeno na letališče na vzhodu Jave, je strmoglavilo na stanovanjske hiše štiri kilometre stran od vasi Geplak ob 6.30 po lokalnem času. Natančen vzrok strmoglavljenja še ni znan, predstavnik za stike z javnostjo pri indonezijskih letalskih silah Bambang Sulistyo je dejal, da je bilo letalo, na katerem je bilo 112 ljudi, na rutinski vaji.



Reševalcem na kraju dogodka reševanje otežuje strmo pobočje, saj je letalo padlo v bližino riževih polj. "Okoli 15 metrov letalskega repa je nepoškodovanega, a kljub temu je mogoče videti trupla," je dejal eden izmed lokalnih predstavnikov Suwardi. "Najprej smo slišali eksplozijo, sedaj pa je letalo v plamenih."

To je že druga nesreča v zadnjih dveh tednih, v katero je bilo vpleteno letalo hercules indonezijske vojske. 10. maja je eden od herculesov zdrsnil s steze na letališču Vamena v Papui, pri čemer je bil en človek poškodovan. Prejšnji mesec pa je v požaru vadbenega letala fokker 27 na Zahodni Javi umrlo 24 pripadnikov vojske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.