Svet
26 ogledov

Letalo strmoglavilo tik ob plaži, polni kopalcev

Nesreča letala 24sata
V nesreči pri hrvaškem kraju Kaštel Štafilić je malo pred šesto popoldne prišlo do hude nesreče, v kateri sta umrla dva človeka, za življenje enega se zdravniki še borijo.

V letalski nesreči malo pred šesto popoldne sta na mestu umrla dva človeka; enega so našli takoj po nesreči, enega so iz morja potegnili potapljači. Eden od dveh žrtev naj bi bil Poljak, ki naj bi bil po pisanju portal 24sata letalski inštruktor.

Za življenje še enega človeka se borijo zdravniki bolnišnice v Splitu; po pisanju omenjenega portal naj bi imel težko poškodovano glavo kot tudi roke in noge.

Letalo je v morje strmoglavilo tik ob plaži pred hotelom Resnik, na kateri naj bi bilo v času nesreče vsaj 200 ljudi. Očividci nesreče so za hrvaške medije povedali, da je letalo letelo povsem normalno, nato pa v nekem trenutku naglo začelo izgubljati višino. Priče verjamejo, da se je le prisebnosti pilota zahvaliti, da ni bilo žrtev še več, saj naj bi sprva kazalo, da bo letalo padlo na plažo med ljudi.

Pilot je res junak. Takoj po strmoglavljenju nas je okrog trideset skočilo v morje, da bi rešili ponesrečene. Glave so imeli pod vodo. Hitro so prišli tudi gasilci in reševalci, ki so iz razbitin izvlekli enega preživelega v nesreči,” je za portal 24sata povedal eden izmed kopalcev in očividcev nesreče.

Strmoglavilo je športno letalo tipa Lake v lasti podjetja European Coastal Airlines, ki je v lanskem letu pridobila koncesijo za prevoz potnikov s hitro letali na območju Jadrana. Podrobnosti nesreče še preiskujejo. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 22:27 27.junij 2015.

    Hidroavion -Cesna 172 s plovki .

  • zdrej 09:33 26.junij 2015.

    ".. ki je v lanskem letu pridobila koncesijo za prevoz potnikov s hitro letali na območju Jadrana."Kaj so hitro letala?