Svet
841 ogledov

Letalo treščilo v hišo, pilot umrl

Letalo treščilo v hišo
V nesreči manjšega letala pri New Yorku umrl pilot.

Na stanovanjsko hišo v državi New Jersey nedaleč od mesta New York je v torek strmoglavilo manjše letalo cessna 414. Umrl je pilot, ki je bil edini na krovu letala. Hiša, na katero je letalo padlo ob 11. uri po krajevnem času je bila prazna. Hiša je po strmoglavljenju letala zagorela, požar pa se je razširil še na sosednjo hišo.

Do nesreče je prišlo v kraju Woodbridge čez reko Hudson v New Jerseyju, kjer stojijo hiše premožnejših. V bližini kraja nesreče je tudi osnovna šola.

Letalo je bilo na poti iz Leesburga v Virginiji do letališča Linden v New Jerseyju, le kakšnih šest kilometrov stran od prizorišča nesreče, ki jo še preiskujejo. Preiskavo vodi ameriški nacionalni odbor za varnost v transportu (NTSB).

Priče pravijo, da je letalo nenadoma obrnilo proti tlom, ko pa je zadelo v hišo, je odjeknila močna eksplozija, med katero so se tresla tla. Gasilci so požar pogasili po nekaj urah, pri čemer jim je pomagalo vlažno vreme z občasnim dežjem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.