Svet
47 ogledov

Letalo treščilo v nakupovalni center

Strmoglavljenje letala na Portugalskem
1/7
EPA
V strmoglavljenju manjšega letala na Portugalskem je umrlo pet ljudi, eden od njih ni bil na letalu.

Na Portugalskem je danes na skladišče nekega nakupovalnega centra na širšem območju Lizbone strmoglavilo manjše turistično letalo, pri čemer je bilo ubitih pet ljudi, eden od teh na tleh, so sporočili reševalci. Vzrok za nesrečo še ni znan.

V nesreči letala, registriranega v Švici, so umrli pilot in trije potniki. "Žrtve, ki so bile v letalu, so bili trije Francozi in Švicar," je dejal tiskovni predstavnik civilne zaščite regije Lizbona Andre Fernandes.

Umrl je tudi en človek, ki je bil v času strmoglavljenja v skladišču centra, ki se nahaja v bližini letališča Tires na širšem območju Lizbone. Trije so bili medtem lažje poškodovani, je še sporočil Fernandes.

Strmoglavilo je deset metrov dolgo letalo PA-31, ki je vzletelo na letališču Tires, namenjeno pa je bilo v francoski Marseille. Manj kot kilometer po vzletu je padlo na tovornjak, ki je bil parkiran v skladišču. Pri tem je izbruhnil požar, ki je poškodoval tudi bližnjo hišo. Z ognjenimi zublji se je borilo okoli 90 gasilcev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.