Svet
18 ogledov

Letalo v hišo

Za strmoglavljene je bila kriva izjemno gosta megla. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Bihaću je prišlo do nenavadne nesreče, v kateri se je letalo zrušilo na stanovanjsko hišo. V nesreči je en človek umrl.

Do nesreče, v kateri se je za zdaj še iz neznanega razloga letalo zrušilo na stanovanjsko hišo, je prišlo sinoči nekaj minut pred pol osmo. Kot poroča bosansko-hercegovsko notranje ministrstvo, je bil v letalu le pilot, ki je na mestu nesreče umrl. Sicer je šlo za manjše letalo, ki sprejme štiri potnike.

V hiši ni poškodovan nihče
Predstavnik notranjega ministrstva Alje Šiljdedić je povedal, da se je v zrušenju letala en zid stanovanjske hiše popolnoma zrušil, poškodovan pa je tudi kos strehe.

V hiši je bilo v času nesreče nekaj ljudi, ki so bili k sreči v tistem delu, ki ga letalo ni poškodovalo. Bosansko-hercegovski mediji so sicer takoj po nesreči pisali, da sta poškodovana mati in otrok, vendar je te vesti policija zavrnila.

Slišali so glasni pok
Šokirani sosedje so novinarjem povedali, da se je proti večeru slišal močan pok, zaradi katerega so se stresle tudi okoliške hiše. Od letala je po padcu ostala le močno poškodovana lupina, v stanovanjski hiši pa je nastala ogromna luknja.

Eden od očividcev nesreče je povedal, da je letalo bližnje polje preletavalo v izredno nizki višini, slišal pa je tudi "neobičajne" zvoke motorja letala. Soseda družine, ki ji je padec poškodoval hišo, je povedala, da so videli, kako se je letalo nevarno nagnilo, vendar so upali, da se bo v zraku vendarle izravnalo. "Česa podobnega nismo videli niti na filmu. Nekaj metrov stran od nas je na hišo strmoglavilo letalo, vse pred našimi očmi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.