Svet
9 ogledov

Letalske nesreče ni preživel nihče

Strmoglavljenje letala
1/4
Reuters
Preiskovanje kraja strmoglavljenja letala v bližini Islamabada se nadaljuje, vendar je že jasno, da nihče na krovu nesreče ni preživel.

Tik pred pakistansko prestolnico Islamabad so v redko naseljem področju raztresene denarnice, obleke, očala in drugi osebni predmeti potnikov in članov posadke.

Na letalu je bilo 121 potnikov in šest članov posadke – uradno so potrdili, da nesreče nihče ni preživel. V Pakistanu žalujejo za žrtvami.

Našli črno skrinjico

Nesreči, do katere je prišlo le devet kilometrov pred letališčem, kjer bi morali pristati, naj bi botrovalo slabo vreme. Našli so že črno skrinjico Boeinga 737, s pomočjo katere bodo lahko natančno določili vzrok nesreče.

Nekaj ostankov trupel so že prepeljali v osrednjo mestno bolnišnico, kamor se zgrinjajo obupani svojci potnikov, da bi prepoznali svoje bližnje. 

Neimenovani predstavnik pakistanskih letalskih oblasti je za agencijo AFP povedal, da je bilo letalo staro 28 let, da pa je kljub temu dobilo dovoljenje za letenje. Predstavnik letalske družbe Bhoja na drugi strani trdi, da je bilo letalo kljub starosti varno. Dodal je, da ima tudi državna letalska družba PIA nekaj starih letal. Letalska družba Bhoja je začela delovati leta 1993, potem ko od leta 2001 zaradi finančnih težav ni smela leteti, pa je znova začela obratovati marca letos. V lasti ima štiri letala, pa poroča STA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.