Svet
9 ogledov

Letalstvo odvrača dobre pilote

Chesley Sullenberger opozarja, da letalski poklic ne privlači najbolj sposobnih. Žurnal24 main
Pilot, ki je poskrbel za čudež na reki Hudson v New Yorku, se je obrnil na ameriško letalsko družbo, naj več investirajo v rekrutiranje in treniranje pilotov.

Kapitan Chesley Sullenberger je kongresu sporočil, da so mu v zadnjih letih za 40 odstotkov zmanjšali plačo. Hkrati je poudaril, da zaradi nizkih plač letalstvo ne privlači najboljših in najbolj sposobnih. "Na področju varnosti je najbolj ključen izkušen in usposobljen pilot," je dodal.

Poklic ne privlači sposobnih in nadarjenih
Kapitan Sullenberger je na komiteju letalstva povedal, da je zaskrbljen zaradi prihodnosti letalstva v ZDA. Zniževanje plač pilotom in njihovim družinam otežuje finančno situacijo. Prav to naj bi morebitne rekrute odvračalo od poklica. Letalska družba US Airlines se je v preteklih osmih letih večkrat soočala s finančnimi izzivi, v ekonomski krizi pa je njihov proračun dodatno obremenjen.

"Doživeli smo ekonomski cunami: 11. september, bankroti, nihanje cen goriva, izguba pokojnin," je pojasnil Sullenberger in dodal: "Odločitev, da ostanem v letalstvu, je postala tudi za mojo družino finančno breme."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.